Trygghetsboende 70+

Virgatan 5 och 9 på Tunadal ett trygghetsboende för personer 70+. Syftet är att fler äldre ska klara av ett eget boende längre. Är du intresserad köar du som vanligt via vår hemsida, samt lämnar in en ansökan till Vård och Omsorg. Har du inte tillgång till dator kan vi hjälpa dig att göra kundanmälan. Mer information finns i foldern om trygghetsboende.

Vad är ett trygghetsboende?
Trygghetsboende är ett boende i vanlig lägenhet för dig som är för frisk för äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Boendet har god tillgänglighet och ligger i anslutning till Mötesplats Tunadal. Där kan man äta och umgås, det finns även tillgång till hobbylokaler för olika aktiviteter.

Ansökan
Man söker dessa lägenheter på samma sätt som andra lägenheter hos oss. Kriterierna för att bli tilldelad en lägenhet är att minst en i hushållet är fyllda 70 år, står i vår bostadskö och uppfyller kraven enligt våaltr uthyrningspolicy. Står du inte med i bostadskön kan du anmäla dig via hemsidan eller kontakta uthyrningen, 0221-250 30.

Förtur
Du som känner att en lägenhet i trygghetsboende skulle bidra till att öka självständigheten och minska beroendet av hjälp, samtidigt som det minskar din otrygghet, har möjlighet att ansöka om förtur. Prövning av förtur utförs av handläggare på Vård & Omsorg, Köpings kommun. Vid frågor om förtur kontakta kommunen genom enhetschef, Anna-Karin Andersson, telefon 0221-250 75.

Blankett: Ansökan om förtur till trygghetsboendealt

Tilldelning
Vid en tilldelning gäller först förturen, finns det flera personer som är beviljade förtur är det ködatumet som styr tilldelningen, enligt vårt poängsystem. Finns det inga förturer gäller enbart ködatumet.

 

 

Skriv utE-post

svafsqarhyazeubebsbgcazh-CNhrcsdanlenettlfifrglkadeeliwhihuisidgaitjakokulvltmkmsmtnofaplptrorusrskslsoessuswthtrukurvicyyi