Skip to main content

Hyra och betalning

Hyran ska vara oss tillhanda senast den sista kalenderdagen varje månad. Tänk på att den alltid betalas i förskott, detta innebär att hyran för april månad ska vara oss tillhanda senaste den sista mars och så vidare. Om du gör en dubbelbetalning flyttar vi över pengarna till nästkommande månad. Vill du ha pengarna återbetalade behöver du kontakta oss på ekonomiavdelningen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Genom att logga in på Mina sidor hittar du din hyresavi, du kan även se din betalningshistorik.

E-faktura

Du kan välja att betala din hyra med e-faktura. En sådan får du direkt i din internetbank. När du har en oläst eller obetald e-faktura visas länken ”Du har inkomna fakturor” på startsidan. Där kan du se dina fakturor tills du betalat dem. 

Du anmäler att du vill ha en e-faktura hos din internetbank. Leta upp Köpings Bostads AB som finns med i en lista över de företag som erbjuder e-faktura. Fyll i anmälningsformulär och skicka in. Du behöver fylla i ditt kundnummer, det hittar du längst upp på tidigare hyresavier.

Det är viktigt att den som är ansluten till internetbanken är den samma som är huvudkund hos oss. Du är huvudkund om du står överst i adressfältet på din hyresavi. De avier du redan fått ska du betala på vanligt sätt. Om du hyr en lägenhet av KBAB Service AB väljer du dom som e-faktura leverantör.

Autogiro

För att få autogiro går du in på din internetbank och anmäler autogiro hos Köpings Bostads AB. Har du funderingar kring detta är du välkommen att kontakta oss. Det tar 1-2 månader innan autogiro aktiveras som betalningssätt.

Det måste finnas täckning på ditt bankkonto den dagen pengarna debiteras från kontot. Hyresavin hittar du på Mina sidor. Om du idag betalar via autogiro men istället vill betala via e-faktura måste du avanmäla autogiro.

Har du ingen möjlighet att ansöka om autogiro via din internetbank kan du fylla i denna blankett och lämna till oss.

Vad händer om jag blir sen med hyran?

Om du inte betalar din hyra i tid skickar vi ut en anmodan där vi informerar om att hyran behöver betalas omgående. Samtidigt kommer hyresavin att skickas vidare till inkassoföretaget Intrum. De tar då över ärendet och kommer därefter skicka ut en faktura på hyresbeloppet plus en påminnelseavgift till dig. Är det andra gången du blir sen med hyran kommer vi att skicka ett varningsbrev och Intrum skickar ut ett kravbrev + avgifter och ränta. Hela beloppet ska betalas in på fakturan som kommer från dem. Skulle inte fakturan som kommer från Intrum betalas in i tid skickar de ut ett brev om betalningsföreläggande och påbörjar processen om avhysning från lägenheten om inte skulden betalas.

Har du betalat hyran för sent men innan du får påminnelseavgiften från Intrum så kan du kontakta dem för att klargöra om du har någon avgift att betala.

I samband med att vi skickar ut en anmodan eller varningsbrev måste vi enligt lag informera socialtjänsten om försenad hyresinbetalning.