Skip to main content

Parabol

Vill du införskaffa en parabol och montera i anslutning till din bostad ska du alltid kontakta din kundvärd först. Det står i ditt hyresavtal att du ska kontakta hyresvärden innan montering. Kundvärden bedömer om en parabol kan monteras utan att risk finns för annans säkerhet eller för skador på fastigheten. Parabolen måste monteras fackmannamässigt och den får aldrig fästas utanpå balkongen eller i fasaden.

Det har hänt olyckor med nedfallna paraboler från balkonger. Vid blåst blir en parabol ett stort vindfång som kan få otäcka konsekvenser om den blåser iväg. Upptäcker vi att en parabol inte är rätt monterad och kan utgöra fara för andra människor kommer vi att be dig ta ner parabolen. Det gäller också om en parabol monteras utan vår vetskap.

Vi strävar efter att våra områden ska vara fina, inbjudande och trevliga. Paraboler monterade på balkonger och fasader är inte inbjudande vare sig för besökare eller boende. Hör efter med Köpings Kabel-TV AB om önskad TV-kanal finns att få via kabel istället. Då slipper man montera en parabol på balkongen.